10/02/2019

Flower pot construction


I’m working on the left panel of the Flower Pot quilt.
I started with the small pieces of the stem which beginnings and endings will be tucked under the longer stem and under the flowers.

Ik werk aan het linker paneel van de Flower Pot quilt.
Ik begon met de kleine stukje steel, waarvan het begin en einde onder de langere steel en de bloemen worden weggestopt.The longer stem and a number of flowers are already stitched (appliquéd by hand) to the background fabric. The two larger flowers underneath the leave in the top are ready to be appliquéd.

De langere steel en een aantal van de bloemen zijn al vastgestikt (met de hand geappliqueerd) op de achtergrond stof. The twee grote bloemen onder het blad bovenaan zijn klaar om geappliqueerd te worden.

A close-up of the two large flowers!

Een close-up van de twee grote bloemen!

It’s so much fun to work with the Kaffe Fassett and Friends fabrics!

Het is zo leuk om met de stoffen van Kaffe Fassett & Friends te werken!

I will soon be back with a photo of the finished panel! I also finished the four outer borders with circles, but they are not easy to photograph!

Als het paneel af is hoop ik snel een foto te laten zien. Ik heb de vier buitenste borders met cirkels af , maar die zijn niet zo makkelijk te fotograferen!

Nicolette


1 comment:

Anonymous said...

Dat knalt weer goed, Nicolette! Met dit druilerige weer vrolijken zulke bloemen mijn hele dag weer op!
Ik vind het altijd weer grappig om te ontdekken welke stoffen jij voor welk onderdeel hebt gekozen; dan zie ik dat ik meestal wat behoudender ben dan jij; bij mij moet er nog steeds wat groen in de blaadjes zitten en mogen de bloemen dan echt losknallen, eigenlijk net als in mijn tuin ;).
Intussen schiet je dus al aardig op! En met je tulpen ook, zag ik.
Mooi!
Groeten van Digna