1/05/2019

Gelukkig Nieuwjaar! Happy New Year!

De Flowery Kim quilt is bijna klaar. Hij is prachtig en sober (mijn voorkeur) doorgequilt. Er moet nog een bies aan, een tunnel en een label. De tunnel is nodig omdat ik aanstaande april in Rijswijk mijn quilts mag exposeren tijdens de Patchwork en Quiltdagen. Deze vinden plaats op 11, 12 en 13 april.

Ik vind het fantastisch dat ik gevraagd ben om te exposeren, omdat ik mijn quilts nooit zelf aan de muur kan hangen en bekijken. Daar is gewoonweg geen plek voor thuis. Wat is er dan mooier dat je ze drie dagen zelf kunt bewonderen en er bij kunt zitten om uitleg te geven als er vragen zijn.

Jullie willen natuurlijk allemaal een foto zien van de Flowery Kim quilt zien, maar die heb ik niet. Het formaat maakt het wat moeilijk om de quilt zo even vast te laten houden voor een foto. Bovendien is de verrassing veel leuker als je de tentoonstelling komt bezoeken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn, dan zal ik na de expositie foto’s laten zien!

Zo, wat een verhaal!


Ik heb nog een ander leuk nieuwtje! Ik ga de Flower Pot quilt van Kim McLean maken, in clubverband, bij het Quilterspalet in Den Haag. De winkel in de Weissenbruchstraat is gesloten, maar ze hebben een nieuw onderkomen en gaan als webwinkel en longarm service verder. Bovendien zullen ze veel op beurzen staan en worden er tussen de bedrijven door clubs en workshops georganiseerd. 

Ik zal hier dus hopelijk binnen niet al te lang tijd weer wat foto’s kunnen laten zien van een Kim McLean quilt! Voorlopig breek ik nu mijn hoofd over de stofkeuze voor de applicaties. Ik heb nog steeds aardig wat Kaffe Fasset & Friends stoffen over, maar ik vind het ook wel een uitdaging om met allerlei andere stoffen te werken!

Hopelijk tot snel!

Nicolette Jansen

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Nicolette, ik ben heel benieuwd naar je Flowery Quilt, en dan met name hoe die blauwe achtergrondkleur is uitgepakt.
Veel succes met je Flowerpot Quilt! Wanneer ga je beginnen? Of ben je al begonnen?
Hartelijke groeten van Digna