9/10/2017

mijn Flowery quilt
Het werken aan mijn Flowery quilt (Flower Basket Medallion quilt van Kim McLean) vordert gestaag.

De linker en rechterborder zijn aan het middenpanel gestikt, nu nog de boven- en onderborder, met de vier hoekblokken met vogels. Momenteel schiet het niet erg op, want ik ben (had ik nooit gedacht dat ik dat zou zeggen…) het appliqueren een beetje beu. Het komt wel weer denk ik. Er komt niet veel uit mijn handen, waarschijnlijk omdat ik weer probeer wat orde in de chaos te scheppen in mijn werk- en quiltkamer ;-)

Ik ben nog steeds heel erg blij met de pruisisch blauwe Moda Grunge achtergrond stof. Na deze borders komt er nog een smalle 2" border en daarna één van 6" met driehoeken en blaadjes. Die border lijkt op een Dancing Dollies border, maar spreekt me niet erg aan. Ik peins me suf wat ik met die laatste border zal doen. Wel maken, niet maken, iets anders maken?
De tijd zal het leren!

Nicolette2 comments:

Anonymous said...

ik ga aan mijn eerste quilt ooit beginnen en dit blog is zo inspirerend om te lezen. ik hoop dat je het nog heel lang laat bestaan, ook als er geen nieuwe bijdragen meer komen, want wat er nu opstaat is een schat aan informatie. Dankjewel en groeten van Anna

Anonymous said...

Hoi Nicolette,

Herkenbaar: hier ben ik ook druk met ordenen van de chaos; om de een of andere redden wordt mijn hobbykamer altijd weer een rommelhok; en dan ga ik van nood maar in de huiskamer zitten met mijn handwerk en zelfs met de naaimachine :( ;). En af en toe opruimen, natuurlijk...
Jouw Nicolette-quilt wordt wel prachtig! De achtergrondkleur werkt zo mooi. En al dubbend over de randen maak je er een eigen meesterwerk van; de goede oplossing komt vast vanzelf "je hoofd binnenvallen".
Maar volgens mij ben je met meer dan één project bezig :) Maakt niet uit, bij een hobby mag ALLES (en moet niks).
Prettige zondag gewenst en groeten van Digna