2/07/2017

de flower basket zonder basket

Daar ben ik weer eens met mijn versie van de Flower Basket Medallion quilt van Kim McLean.

Ik ben momenteel druk bezig met het middenstuk van de medaillon.
De 24 blokjes waarvan ik er al eerder een aantal had laten zien zijn in stroken aan elkaar gestikt met daartussen de sashings. Ze zitten nu even gespeld op een stuk molton, evenals de medaillon. Van het origineel heb ik hier alleen de grote bloem gebruikt en drie keer herhaald. Nu ben ik aan het kijken hoe ik het beeld interessant kan maken met bladeren, stippen en stelen. In het midden komt een dubbele cirkel die de beginstukken van de stengels moeten verhullen. Deze stippen en de eerste bladeren zullen weer terugkomen in de volgende border.

  
 

De vier hoekblokken voor de volgende borders zijn klaar. Geen kransjes met bladeren maar vogels die in een andere quilt van Kim McLean voorkomen in een groter formaat, nl in haar Flower Pot quilt.

Ik vind het heerlijk om zo te spelen met een ontwerp en ga het zeker vaker doen!

Nicolette
2 comments:

Anonymous said...

Zo langzamerhand wordt het de Flower Basket Medaillion Quilt van Nicolette, mooi hoor! Die hoekblokken zien er ook fraai uit!
Bij jou zit er in ieder geval voortgang in... Ik moet aan de randen van die van mij beginnen, maar daar kom ik voorlopig nog niet aan toe. Alleen 's avonds zet ik af en toe wat inch-blokjes aan elkaar voor de buitenste rand; die vordert gelukkig al aardig, twee randen zijn al klaar. Het zijn wel héél véél blokjes :) (zo'n 90 per rand), zen-naaien, dus!
Groeten van Digna

Anonymous said...

Hoi Nicolette, wat een mooie blokken, met die vogels! Inmiddels wordt het steeds meer een Nicolette-quilt dan een Kim-quilt, grappig!
Mijn Flower Garden ligt nog een poosje stil, want een andere quilt (voor een nieuw kleinkind) gaat voor. Maar intussen heb ik al wel alle blokjesranden aan de buitenrand aan elkaar gezet, dus die liggen nu voor het grijpen als de buitenranden af zijn; hopelijk komt er deze winter weer schot in, met foto's ;)
Groeten van Digna