10/30/2016

een andere...

basket-medallion-5-m

Quilt!

Mijn locale quiltwinkel had wederom de Kim McLean quilt club op het cursus programma staan om de Flower Basket Medallion quilt te maken. Vorig jaar was ik met teveel andere dingen bezig (nu niet… ;-), dus heb ik mij ingeschreven!

Ik respecteer quilt ontwerpers en ontwerpen, maar ik voel altijd de behoefte om iets van mijzelf in een quilt te stoppen of iets te veranderen. Ik was nooit echt weg van de mand in de Flower Basket quilt, dus deze ga ik inruilen voor een grote bloempot uit een van Kim’s andere ontwerpen. Waarschijnlijk komen er ook vogels in en sommige blokken krijgen een ander uiterlijk.

Misschien denk je nu wel, waarom ontwerp je dan niet een hele eigen quilt? Wel, ik heb daar heel vaak aan gedacht en misschien gebeurt dat nog wel in de toekomst en misschien ook niet. Er zijn zoveel goede quilt ontwerpers, ik denk niet dat ik daar nog iets aan toe te voegen heb. Als ik het doe, is het waarschijnlijk gewoon voor mijn eigen plezier.

Nadat ik een paar miskleunen had begaan in de aanschaf van de achtergrond stof, kocht ik uiteindelijk toch de stof waar ik in eerste instantie voor was gevallen. Een Moda Grunge in Pruisisch blauw.

flower-basket-ovals

De eerste wijziging in de quilt betreft de 24 blokjes die om het centrum van de medaillon komen. Tijdens onze eerste club bijeenkomst begon ik aan deze blokjes, maar het lukte me niet om met de ovaaltjes een perfecte cirkel te maken. Ik ben nu eenmaal verliefd op de needle turn appliqué techniek, maar daarmee is het redelijk lastig om de onderdelen exact op de juiste plek te krijgen. Daarom probeerde ik nog enkele andere technieken, maar niets werkte voor mij en al snel begon ik een hekel te krijgen aan het maken van de blokjes, totdat ik zelfs gefrustreerd besloot niet meer aan de quilt te willen werken.

Alles aan de kant was op dat moment de enige oplossing en terwijl ik aan een andere quilt werkte kreeg ik een paar Eureka momentjes. Ik zag voor me hoe ik de 24 blokjes op een andere manier kon maken en de ideeën voor wijzigingen in de quilt bleven daarna komen.

flower-basket-24-1   flower-basket-24-2
flower-basket-24-3   flower-basket-24-4
flower-basket-24-5   flower-basket-24-6
flower-basket-24-7

Dit is mijn ontwerpje geworden voor de 24 blokjes en ik heb er nu zeven af!
En nog belangrijker, ik vind het leuk om ze te maken!

Buiten de blauwe Grunge, heb ik gekozen voor lichte tintjes/printjes stofjes voor de cirkels en stoffen van Tula Pink, Amy Butler, Kaffe Fasset en nog wat andere ontwerpers voor de ovaaltjes en de driehoeken. De kleuren die ik heb gekozen zijn voornamelijk geel, oker, oranje, rood, aqua en (limoen)groen en wat er nog op mijn pad komt er erbij past.

flower-basket-blocks-to-make

De overige 17 blokjes zijn voorbereid!

Onze meubels zijn met plastic bedekt gedurende de badkamer renovatie. Ik houd van stof, maar ik haat (fijn)stof!

Geniet van de zondag!

Nicolette

P.S. For those who like to read this post in English (sort of) there’s a post on my personal blog, called dutchcomfort.

1 comment:

Anonymous said...

Ha Nicolette,

Ik had je wederwaardigheden al gelezen op je eigen weblog, maar leuk dat je ons ook hier laat zien waar je mee bezig bent!
Die kleur blauw vind ik heel mooi bij de andere stoffen; en je oplossing voor de blokjes vind ik prachtig én ingenieus! Zo maak je deze quilt al meteen je eigen quilt! Ik ben heel benieuwd welke bloempot het uiteindelijk gaat worden.
Houd ons maar regelmatig op de hoogte! Mét foto's uiteraard.
(Ik kan pas half november verder met de randen van mijn Flower Garden, dus: nog even geduld!)

Hartelijke groeten van Digna