2/09/2013

Druk, druk druk en waarmee? Met snippers!!

Deze pot zit nu bijna een kop op

Afgelopen dagen heb ik weer een top afgemaakt. Deze top bestond vooral uit Log Cabinblokken, dus ik had daarvoor veel strips gesneden van ongeveer 2" breed. En daar had ik best veel van over. Geen probleem, ik heb brijdagmiddag en zaterdagmorgen een groot gedeelte van die strips versneden naar stukjes van 1,5" x 1,5". En waarvoor die maat.Wel dat is de maat van de snippers waarvan de sashings van mijn Flower Garden gemaakt moeten worden. Dus ik heb nu een volle pot met snippertjes staan. Allemaal vrolijke kleuren, die goed passen bij mijn bloemetjestuin. Vandaag heb ik de drie blokken die ik al gemaakt heb van een sashing voorzien en dat ziet er erg vrolijk uit. Blok 004 is al in de voorbereiding, want volgende week is het weer Bee in Haarlem, bij De Sampler. En dan wil ik toch wel iets gedaan hebben deze maand. 


Wat me tijdens het snijden wel is opgevallen, dat ik de laatste tijd heel veel stofjes heb gekocht met stipjes, balletjes, rondjes en dat soort motiefjes. Ik ben een ‘balletjesmens’ aan het worden. Vind ik geen probleem, ik vind die stofjes ook erg leuk.

Verder ben ik 's avonds bij de TV nog heel hard aan het handquilten, want ik moet die quilt voor mijn collega wel op tijd af hebben. Daarna de quilt voor mijn schoonzusje en er heeft zich al weer een nieuwe klant aan de horizon gemeld. Hebben jullie dat nu ook als quiltende tantes? Nichtjes die jou als eerste ‘tweedelijns’ familielid op de hoogte brengen van hun blijde verwachting en je dan met zo'n hoopvolle, blijde blik aankijken? Gelukkig zijn babyquilts maken altijd leuker dan UFO's afmaken, maar wat blijft er nu over van mijn beloftes? Eerst drie UFO's van een nieuw project. 

Ik heb nog de tijd, ze weet nog niet of het een roze dan wel blauwe quilt moet worden. Ik weet ook nog wel een hele leuke neutrale? Dit boek ‘Quiltagami’ heb ik jaren geleden gekocht en deze babyquilt was ik toen al weg van. Dus in vrolijke kleurtjes (met ongetwijfeld een hoop stipjes) lijkt me dit een hele mooie babyquilt. Maar goed dit betekent dat mijn heksjes even op sterk water gezet worden, mijn Michael James nog even zonder complete Ode moet doen en dat de Camelot nog niet zo snel omcirkeld zullen worden. Zal wel weer een vakantieklusje worden. Lekker mee in de caravan. 

Want we hebben onze vakantie voor dit jaar al weer in de picture. De beren zitten dit jaar in Semriach. Dat is een klein plaatsje, 25 km ten noorden Graz in Oostenrijk. Het is het eerste weekend van oktober, dus ik denk dat we van half september tot half oktober dit jaar weg zijn. Het is een reis van 1160 km, dus we gaan weer lekker zwerven door Duitsland. Misschien op bezoek in Blaubeuren, eventjes om de hoek kijken in Federsee, of misschien via Pommersbruen. Kortom, we zijn alweer aan het plannen maken.  


Dan wil  ik in mei ook nog wel een weekje weg maar dat wordt niet zo ver.  Saarland denk ik. En dan wil ik graag mijn verjaardagskadootjes in baar geld  van tevoren hebben. Ga ik heerlijk naar Merzig, naar die ontzettend leuke patchworkwinkel. Maar dat horen jullie nog wel een keertje tegen die tijd. Lekker Kaffe Fassett stofjes kopen, want ik wil nog steeds een echte mooie Bear Paw maken met allemaal effen oakshotcottons. En die verkopen ze daar. 

Els Bitter  

2 comments:

Ineke Hulzebos said...

Prachtige blokken van bloemen en het zijn echt vrolijke stofjes die je gebruikt. En baby quilts, ja heb ik ook al zoveel gemaakt voor nichtjes en neefjes! Succes!

Kitty Seebregts said...

Wat een leuk, uitgebreid bericht, Els! De KF stofjes zijn echt heerlijk hè? Ik heb een hele grote box vol, als mijn lolliepop klaar is weet ik het wel!!