3/19/2012

Mijn eerste blok is af


Nog nooit een appliqué-quilt gemaakt, maar toch aan een Kim McLean begonnen. Haar patronen en de prachtige Fassetstoffen spreken tot grote verbeelding. En dankzij het enthousiasme en de goede adviezen van Cathelijne en Maria is het me gelukt om het eerste middenblok van de Princess Feathers te maken. Van dichtbij zie je wel wat foutjes, maar ik ben er blij mee! 

Hoewel het mij heel veel tijd kost om het netjes te krijgen, ga ik toch verder. Het is een heerlijk, rustgevend werk en met mooie muziek op de achtergrond is het echt genieten! Ben zeker van plan om de hele quilt te maken, zeker een meerjarenplan. De maandelijkse bijeenkomsten bij De Sampler in Haarlem zijn daarbij een goede, inspirerende hulp. 
Deze week het tweede blok tekenen en de "veren" knippen. Weer een moeilijk keuzemoment: er zijn zoveel mooie stoffen!

Update Lollipop

Herinneren jullie je deze gast blogpost nog, met de prachtige Lollipop quilt van Marjan? 
Marjan stuurde vandaag een update en enkele foto’s. 

‘Inmiddels ruim een jaar verder!
Eindelijk een update van mijn Lollipop. Na de bijeenkomst in Haarlem vorig jaar vol energie begonnen  met het doorquilten. Toch was ik niet tevreden hoe het eruitzag. Ik vond dat er te grote oppervlakken niet vastgezet werden. Mijn tempo nam zienderogen af! Ondertussen aan de studie geslagen om, voor mijn werk, aan een internationaal examen deel te nemen. In Istanbul, niet verkeerd! En geslaagd.

Nu moest de energie om de Lollipop af te maken weer komen. Niet echt dus. 
Bij toeval heb ik kennis gemaakt met een paar quilsters in Alkmaar en samen een Bee opgezet. Erg gezellig. Dankzij hun stimulans ben ik weer begonnen. Ook heb ik een oplossing gevonden voor het vullen van de grote vlakken. Natuurlijk ligt het tempo nog niet hoog. Want als veel medequilsters, heb ik inmiddels meerdere projecten (SBS, huisjes en Camelot).

Ik ben ook erg blij met mijn quiltring op standaard. Het werkt een stuk makkelijker dan de hele boel op schoot. Ook mijn zwarte kater vind dit een geweldige oplossing.
Er zijn 5 blokken doorgepit inclusief sashings. Ik hoop dit jaar zo goed als klaar te zijn.
Wordt zeker vervolgd!’
Marjan

3/18/2012

Even voorstellen

Goede avond,

Ik wil me graag even voorstellen.Mijn naam is Els Bitter, ik ben 61 jaar oud en ik quilt al sinds 1977. Omdat ik het mezelf heb geleerd, moet ik nu veel verkeerde dingen afleren. Gelukkig heb ik een aantal vriendinnen die me daar bij helpen.

Ik maak zowel traditionele quilts als vrije en redelijk moderne. Ik ben bezig met een Dear Jane in Amish-stijl, een Going Dotty en de Camelot.

Ik ben dol op de stoffen van Kaffe Fassett. Mijn laatste werk heb ik met zijn stoffen gedaan.

Ik werk 14 uur in de week voor het Nederlandse Rode Kruis als districtsmedewerkster en ben redelijk druk bezig als Oma van 2 kleinzonen.

Ik heb sinds vandaag het patroon Flower Garden gekocht van Kim Mc Lean. Die quilt wil ik gaan maken. Maar dan met de achtergrond in de stijl die je ziet op www.cabbagequilts.blog.spot.com. Die vind ik geweldig.

Zodra het patroon binnen is en ik begonnen ben, krijgen jullie meer berichtjes en foto's te zien.

Ik verheug me er reuze op.

Trouwens toen ik jullie Lollypop trees zag, ben ik toch gaan twijfelen. Maar goed. Deze wordt ook vast wel mooi.

Groeten en tot ziens
Els