9/18/2011

het hoe en wat

Gisteren was er weer Kim McLean club in Haarlem. Leuk om zoveel oude bekenden te zien en nieuwe enthousiastelingen te ontmoeten. Ik hoop dat een aantal van jullie een bijdrage gaat leveren aan dit blog. Ter aanmoediging heb ik een kleine uitleg geschreven voor diegenen die (nog) niet weten hoe het werkt om een berichtje te schrijven en een foto te uploaden.

Na aanmelding als deelnemer van dit blog (via een email aan ondergetekende) voeg ik je naam en emailadres toe aan de deelnemers en ontvang je zo snel mogelijk een uitnodigings email van blogger met daarin een link. Als je op deze link klikt kom je in het dashboard van dit blog.

Het echte werk kan nu beginnen, het schrijven van een berichtje en het uploaden van foto’s. In het dashboard klik je rechtsboven op Nieuw Bericht en dan krijg je dit scherm te zien:


Je geeft het bericht een titel en in het tekstvak eronder schrijf je je bericht.
Boven het tekstvak zie je naast het woord Link een plaatje staan, dit is om foto’s te uploaden. Als je op het plaatje klikt krijg je dit scherm te zien:


Als je op Bestanden kiezen klikt kun je een foto op je computer aanklikken. Deze komt dan in het vak te staan met daaromheen een rand.


Daarna klik je op Geselecteerde toevoegen (rechts onderin). Je komt weer in het scherm van het tekstvak terug en zult zien dat de foto is ingevoegd. Als je meerdere foto’s tegelijk naar het afbeeldingen vak upload worden de foto’s die zijn aangeklikt en een rand hebben bij Geselecteerde toevoegen meegenomen naar het tekstvak.


Zoals je ziet staat de foto in het midden van het tekstvak. Als je dit goed vindt laat je het zo, als je dit wilt wijzigen in bv links, dan klik je op HTML bewerken bovenaan het tekstvak en dan krijg je dit schermpje te zien:

Je ziet in de eerste regel aan het einde het woord center staan: center;"> Als je de foto links wilt plaatsen wijzig je het woord center in left;">

Daarna klik je rechtsboven het tekstvak op Nieuw bericht en het wijzigt weer in platte tekst met een foto die links staat.

Onder het tekstvak zie je een vakje met de naam Labels. Als je op Alles tonen klikt krijg je de labels te zien die al gebruikt zijn. Je kunt eruit kiezen of nieuwe toevoegen, zoals bv de naam van een andere quilt zoals de Flower Garden of Roseville Album etc.


Onderaan het tekstvak staat het woord Berichtopties. Als je daarop klikt krijg je het volgende te zien:


Dit is eigenlijk alleen handig als je op een bepaald tijdstip je bericht wilt publiceren, maar het bericht van tevoren wilt schrijven.

Verder zie je staan BERICHT PUBLICEREN, dat spreekt voor zich denk ik. Als je klaar bent en het bericht naar het blog wilt schrijven dan klik je daarop.

NU OPSLAAN, betekent dat het bericht als concept wordt opgeslagen en je er op een ander moment verder aan kunt werken (of direct). Het bericht komt dan in de lijst met berichten te staan als concept.

VOORBEELD: als je hierop klikt krijg je een voorbeeldpagina van het blog te zien met daarin jouw bericht. De opmaakpagina blijft beschikbaar. Deze staat erachter op je scherm.

Bovenaan het tekstvak vind je nog allerlei opties om lettertypes te wijzigen, groottes van de letters, vet, cursief, onderstreept, tekstkleur etc.

Ik hoop dat deze uitleg duidelijk is. Als je op de plaatjes in dit bericht klikt kunt je ze groter bekijken, misschien wel handig! Als je nog vragen hebt, laat het me weten!

Veel succes en ik ben benieuwd naar jullie verhalen en natuurlijk naar foto’s!

Nicolette

No comments: